Rust in mijn hoofd!

Ik had al heel vaak wat gelezen over Access Bars. Iedere keer kwam het op mijn facebook timelijn voorbij. Ik was heel nieuwsgierig naar deze hoofddrukpuntmassage.

Het beloofde vooral rust in je hoofd!

Nou, dat kan ik wel gebruiken als moeder van 3 kids en ondernemer met 2 bedrijven! Maar wat me er van weerhield is de sfeer er omheen. Vaak zag ik dat diegene die deze vorm van massage geven in het plaatje “ alternatief en zweverig” vallen. Ik heb hier geen oordeel over, maar dan begrijpen jullie wat ik bedoel. Ik vroeg me daarom af of het wel bij mij zou passen. Hoewel ik erg veel interesse heb in spiritualiteit, houd ik absoluut niet van zweverig poekiepoekie gedoe. Ik ben ooit zwaar gefrustreerd en boos weggelopen bij een mindfulness cursus, omdat de lerares echt ieder vooroordeel bevestigde. Just saying! En als je wil weten over welke vooroordelen ik het dan heb, dan raad ik je aan om op youtube “mindlessness Claudia de Breij” in te tikken. Kun je ook nog eens lachen vandaag!

En toen hoorde ik dat Chantal, een klant van mij, ook Access Bars gaf in haar massagepraktijk Chansibelle. Toen was de keus snel gemaakt. Want als Chantal ergens goed in is, is het je op je gemak stellen en gewoon lekker met beide voetjes op de grond!

Wat hebben de Access Bars mij gebracht, vraag je je natuurlijk af. Is het waar wat ze zeggen?

JA! Met hoofdletters en vetgedrukt! Natuurlijk is het nog even druk in mijn leven met bijhorende gedachtes, maar het voelt zo anders. Ik kan het gevoel alleen maar beschrijven als “vertrouwen” Een heel sterk gevoel van vertrouwen dat het goed komt. Ik kan daardoor beter in het moment leven ( o jee, dat klinkt mindful). Voorbeeld. Voorheen kon ik echt in paniek raken als ik op maandag in mijn agenda keek en er ontzettend veel belangrijke en vooral tijdrovende klussen in stonden. Ik liep dan helemaal vast in mijn gedachten over hoe ik het vrijdag in godsnaam moest toen, terwijl het pas maandag was. Dat paniekerige gevoel? Helemaal weg! Ik kan nu veel meer bij de dag leven en voel bij al die andere drukke dagen: “Het komt goed. Misschien weet ik nog niet hoe, maar ik ken mezelf en vertrouw op mezelf. Het komt goed! One step at the time!” 

Hierdoor ben ik rustiger, heb ik meer plezier, heb ik meer geduld en ben ik veel liever voor mezelf en mijn omgeving!

Dank je Chantal! En als het paniekerige gevoel weer terug komt, weet ik je weer te vinden!

Liefste groeten, 

M. R.