Heerlijk detoxen bij ChanSiBelle

De zomervakantie lijkt alweer lang geleden…

Hoewel de herfst weer prachtige kleuren met zich meebrengt en ook heus zijn leuke kanten heeft, baal ik zelf wel eens van de regen, de harde wind… of van die eerste najaarsverkoudheid.

Tijd voor een wellness momentje om even goed op te warmen en te ontspannen! Ik zie, niet geheel ontoevallig, op de Facebookpagina van ChanSiBelle weer verschillende nieuwe behandelingen staan. Dit keer kies ik de Detox massage, want mijn nieuwsgierigheid wordt geprikkeld door de gevarieerde massages. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees gauw verder!

detoxen met mud

 

Nóg mooier geworden

De salon van Chantal is nóg mooier geworden. Nieuwe spullen geven de ruimte nog meer sfeer.

Chantal introduceert daarnaast steeds nieuwe innovatieve massages (ooit van kokosstempels gehoord?) en daarvoor zijn natuurlijk ook allerlei materialen nodig. Het ziet er allemaal uitnodigend uit, en ik plof lekker neer in het gezellige zitje.

Ik krijg een warme kop thee en we raken niet uitgepraat over de salon, en onze kids. Ik vergeet bijna waarvoor ik kwam in deze relaxte sfeer! 🙂

Detoxen met de detox massage

De massage begint na 10 minuten kletsen.

Chantal houdt discreet de warme deken omhoog waar ik onder mag gaan liggen. Op mijn buik, met mijn gezicht in de daarvoor bestemde opening van de massagetafel. Ik sluit mijn ogen en ontspan, nieuwsgierig naar wat deze massage me allemaal gaat brengen.

Ze begint met een zachte vanillescrub. Een tintelend gevoel, en ongetwijfeld goed voor het effect van de massages die dadelijk zullen volgen. Het geluid van het dompelen van de doeken in het warme water vind ik altijd heerlijk rustgevend.

Na de scrub volgt de borstelmassage van de rug, waarbij Chantal met twee borstels zacht over mijn rug  beweegt. Een heel nieuwe ervaring en ook heel bijzonder. De huid is na de scrub gevoelig, maar juist daardoor geven deze borstels een aangename prikkeling en ik voel mijn hele rug warm worden. De weldaad van de zachte citrusoliemassage die daarna komt is heel prettig, dat vind ik persoonlijk het meest ontspannen, ik kom in zo’n lekker slaaproesje.

De pepermunt mud die Chantal tot slot gebruikt om mijn rug mee te masseren ruikt heerlijk en is weer heel verfrissend. Perfect om mee af te sluiten. Daarna krijgen mijn benen dezelfde massage: borstelmassage, citrusoliemassage en pepermunt mud massage.

Tot slot krijg ik nog een hoofdhuidmassage, zalig is dat, en ik kom weer langzaam in de realiteit. Het uur is helaas weer veel te snel voorbij! We sluiten af met een glaasje water en praten nog even na. Voordat ik de trap afloop, krijg ik nog een paar druppels van een geurende (wintermix) handoliekaars op mijn handen. Met zachte heerlijk geurende handen stap ik weer in de auto!

De detox massage bij ChanSiBelle was gevarieerd, ontspannend én opwekkend tegelijk. Ik heb er weer van genoten! Volgende keer toch die kokosstempels proberen?

Groet,
C. N.