Hotstone massage ~ zo werkt ontstressen met stenen

Hotstone massage, een populaire manier om te ontspannen. Relaxen met heerlijke oliën, foams en warme stenen.

Ben je vermoeid en wil je even ontspannen? Even ontsnappen uit de dagelijkse sleur? Dan kan een hotstones massage jouw redding zijn. Ontspannen met warme stenen is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar deze populaire behandeling zou zowel het lichaam als de geest kunnen kalmeren. Benieuwd of het iets is voor jou?

Wat is Hotstone Massage? 

Bij een hotstone massage draait het om de om de verbinding tussen lichaam, geest en ziel. De stones worden verhit en op bepaalde plekken van energiestromen op het lichaam gelegd. De hitte en de druk van de stenen zouden diep door moeten dringen in de spieren en zorgen voor een diepe relaxatie. Hierdoor zou je ontspannen en een energyboost kunnen krijgen.

hotstonemassage_eindhoven_nuenen

Deze stenen worden gebruikt bij Hotstone Massage 

Voor een massage worden platte, afgeronde basaltstenen van verschillende formaten gebruikt. Basalt is een vulkanisch gesteente dat warmte goed vasthoudt. De stenen worden opgewarmd tot ongeveer 45 graden. Door de druk en de warmte van de stenen werkt een massage met hotstones dieper door dan een gewone massage.

Hoe werkt een Hotstone Massage? 

Sommige massages beginnen met een scrub om vuil te verwijderen voor een lekker zacht perzikhuidje. De lavastenen krijgen eerst een warmwaterbad. Daarna legt de masseur een aantal van deze stenen op en naast je neer. Dit zorgt ervoor dat je lichaam aan de warmte kan wennen en ontspant. Vervolgens wordt je lichaam ingesmeerd met een heerlijke olie die ervoor moet zorgen dat de vulkanische stenen goed over de huid kunnen glijden. De massage bestaat meestal uit lange, rustige en cirkelvormige bewegingen. Sommige masseurs zullen speciale effecten toevoegen door er bijvoorbeeld op te trommelen. Soms worden de hot stones op een bepaalde plek op het lichaam geplaatst, zodat de warmte extra goed kan doordringen. Als het goed is, zul je ontspannen en vol energie de massagetafel verlaten!

Hotstone Massage Voordelen 

Volgens velen zijn er allerlei voordelen van een hotstone massage of de luxe hotstone massage voor het lichaam. ChanSiBelle heeft naast de hotstone massages ook nog een hot seashell massage. Naast dat het allemaal ontspant en het lichaam in balans zou kunnen brengen, zou het ook:

  • afvalstoffen kunnen afvoeren
  • organen kunnen stimuleren
  • spieren kunnen ontspannen
  • de bloedcirculatie kunnen verbeteren
  • meer energie kunnen geven

Hotstone Massage bij rugklachten

Ook zijn er veel mensen met rugklachten die enthousiast worden van een hotstone massage. Deze speciale behandeling zou namelijk goed kunnen werken tegen spierspanningen en rugklachten, maar ook bij bijvoorbeeld artritis en sommige vormen van reuma.

Massage Hotstone niet voor iedereen 

Een hotstone massage is géén goed idee als je koorts of spataderen hebt. Verder zou de massage de lymfestroom activeren, waardoor het ook wordt afgeraden aan mensen met kanker. Bij hartklachten, bloeddrukproblemen, suikerziekte en zwangerschap kun je het beste eerst navraag doen bij een specialist. Ook als het buiten warmer is dan 25 °C, kan je lichaam niet genoeg afkoelen.