Hoe verhelp ik een stijve nek?

Een stijve nek is een vervelend kwaaltje waar veel mensen wel eens mee te maken zullen krijgen. Elke beweging die je met hoofd maakt (en dat zijn er nogal wat!) kan enorm pijnlijk aanvoelen en je belemmeren bij je dagelijkse bezigheden. Het is daarom ook belangrijk om een stijve nek zo snel mogelijk te verhelpen.

Oorzaken stijve nek

Voordat we een stijve nek kunnen verhelpen is het verstandig om te kijken naar de oorzaak van een stijve nek. Meestal is een stijve nek onschuldig en wordt het veroorzaakt door kou, een onverwachtige beweging, griep of het verrekken van een spiertje. Een stijve nek kan echter ook veroorzaakt worden door langdurige stress. In dat geval is het slim om niet alleen de stijve nek te verhelpen maar ook om de onderliggende oorzaak aan te pakken. Stress is niet altijd te voorkomen maar door middel van genoeg rust, ontspanning en eventueel een goede ontspanningsmassage kan stress wel verlicht worden.

Een stijve nek verhelpen?

Aangezien een stijve nek pijnlijk is en soms kan leiden tot hoofdpijn en duizeligheid, is het logisch dat je een stijve nek zo snel mogelijk wilt verhelpen. Er zijn verschillende manieren waarop je dat kunt proberen. Zo kan het fijn zijn om een warme douche te nemen of bijvoorbeeld een warme kruik in je nek te leggen. Door de hitte zullen je spieren ontspannen en kan de pijn verlicht worden. Daarnaast kunnen rekoefeningen nog wel eens helpen om de nekspieren los te maken. Tot slot kun je als je een snelle oplossing zoekt omdat je bijvoorbeeld naar het werk moet kiezen voor het nemen van pijnstillers. Dit is vaak een effectieve oplossing, maar wel slechts voor korte duur. Wij raden je daarom aan om voor natuurlijke middelen, zoals een stijve nek masseren, te kiezen die bovendien voor een langdurig en blijvend effect zorgen en het probleem écht verhelpen.

Nekmassage: een natuurlijke manier om nekpijn te verhelpen!

Een nekmassage is een van de natuurlijke middelen om een stijve nek te verhelpen. Daarnaast zorgt een nekmassage voor een langdurige oplossing omdat alle spieren goed worden losgemaakt en de afvalstoffen worden afgevoerd. Een stijve nek masseren wordt altijd uitgevoerd door professionals die je eventueel ook tips kunnen geven over een stijve nek verhelpen en voorkomen. De massages worden uitgevoerd met een bijpassende en ambachtelijke olie om het effect van de massage te versterken en de massage extra ontspannend en prettig voor al je zintuigen te maken. De massage kan je dus helpen van je stijve nek af te komen, maar je kunt ook weer nieuwe een positieve energie ervaren. Na de massage zul je dan ook niet alleen van je stijve nek af zijn, maar ook weer nieuwe en positieve energie ervaren.