VoetreflexPlus Massage

Verminder je stress met ’n heerlijke voetreflexplus massage

Wist je dat een voetreflex massage ideaal is voor het verminderen van stress en spanning?

Stress, iedereen kent het, iedereen heeft weleens last van stress. Niet alleen omdat we het zo druk hebben, maar eerder door mentale en psychische druk. Onze jachtige manier van leven, de vele prikkels waar we aan blootgesteld zijn via reclame, televisie en internet, de elektrosmog, de luchtvervuiling, de toevoegingen in onze voeding: al deze aspecten zijn op zichzelf al belastend voor de mens, laat staan de combinatie van dit alles.

In onze praktijk hebben we steeds meer met dit fenomeen te maken, tachtig procent van alle ziektebeelden zijn immers gerelateerd aan stress. Hoe goed is het dan te weten dat voetreflexologie een uitermate effectieve behandelmethode is die veel kan betekenen voor de gestreste mens met al zijn klachten, mede dankzij de ontspannende werking hiervan.

Voetreflex-stress en ontspanning

Reactie
A.  Algemene effecten

Van massage wordt gezegd dat het de homeostase, het evenwicht, van het lichaam bevordert. Het brengt de organen in een betere conditie doordat in het gereflecteerde orgaan de doorbloeding en energiehuishouding wordt geoptimaliseerd. In principe is daardoor een massage bij vrijwel alle klachten van toepassing. Omdat een voetreflexmassage altijd een ontspannend effect heeft zorgt het ook voor een ontspanning van lichaam en geest, wat weer een voorwaarde is voor herstel.

B.  Ontspanning

Voetreflex heeft als groot voordeel dat het altijd ontspannend werkt. Omdat tachtig procent van de hedendaagse klachten gerelateerd is aan stress, is voetreflexmassage (VRM) een massagevorm die bij uitstek geschikt is voor heel veel mensen. Alleen al het ontvangen van een ontspanningsmassage zorgt ervoor dat mensen stukken beter in hun vel gaan zitten.

C.  Bewustwording

Mensen voelen vaak pas hoe gestrest ze zijn nadat ze zich wat gaan ontspannen. Als resultaat van een ontspannende voetreflexbehandeling voelen cliënten zich in eerste instantie vaak erg moe. Zij worden zich voor het eerst bewust dat er zo veel vermoeidheid in hun lichaam zit. Dit is dus een goede reactie. Na verloop van tijd verdwijnt de vermoeidheid vanzelf en gaan deze mensen zich energieker en vitaler voelen.